Puu

K-35 selkokielellä

Kulttuuripaja K-35 on yli 35-vuotiaille tarkoitettu kulttuuripaja Helsingin Itäkeskuksessa. Toiminta ei maksa kävijöille ja sitä ohjaavat vertaisohjaajat. Vertaisohjaaja on koulutettu ihminen, jolla on omaa kokemusta mielenterveyden haasteista. Toiminnalla halutaan parantaa hyvinvointia kulttuurin avulla.

Pajalla on ihmisiä ja seuraa. Voit löytää innostavia uusia asioita ja tekemistä. Pajalla voit esimerkiksi kirjoittaa, piirtää, liikkua, retkeillä tai pelata pelejä.

Pajalla voit myös opetella digitaitoja ja tehdä esim. videoita. Pajalla järjestetään tapahtumia ja juhlia. Kulttuuripajalla voit vaikuttaa toimintaan. Kulttuuripajalla voit myös kouluttautua vertaisohjaajaksi. Kulttuuripajalla ei syrjitä ketään. Kulttuuripajan yhteisö on turvallinen ja kaikki ovat sinne tervetulleita.

Kulttuuripaja K-35 on Lilinkotisäätiön hanke. STEA eli Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus rahoittaa hanketta. Hanke kestää kolme vuotta. Hankkeella halutaan lisätä sosiaalisia suhteita ja yhteisöllisyyttä. Hankkeella halutaan tukea uusien tietojen ja taitojen oppimista. Hankkeessa tuetaan myös digiosallisuutta sekä vertaisuutta.

Kenelle?

Voit tulla Kulttuuripajaan, jos olet kokenut mielenterveyden haasteita. Kulttuuripajalle voi tulla myös muuten vaikeassa elämäntilanteessa olevat ihmiset. Kulttuuripajan ryhmätoimintaa ohjaavat koulutetut vertaisohjaajat. Vertaisohjaajana toimiminen on vapaaehtoista. Kulttuuripajan työntekijät eli ammattilaiset tukevat vertaisohjaajia.

Esteettömyys

Ulko-ovemme on 74cm leveä ja siinä on matala kynnys. Itiksen kauppakeskuksessa toisessa kerroksessa sijaitsee inva wc.

 

K-35 logo-pyöreä

Kulttuuripaja K-35

Uusia yhteyksiä ja toimintaa, kohtaamisia, kulttuuria ja vertaisuutta

Laura Klein
050 338 7229

Emilia Salmenranta
050 556 6940

k35@lilinkoti.fi

Kauppakeskus Itis

Itäkatu 1-7
00930 Helsinki