Puu

Nya kontakter och aktiviteter, möten, kultur och kamratstöd

Kulttuuripaja K-35 är en kulturverkstad som riktar sig till personer över 35 år i Östra Centrum i Helsingfors.

Syftet med den kamratledda och avgiftsfria verksamheten är att stärka deltagarnas välbefinnande genom kulturella medel.

Du behöver inte vara ensam i verkstaden. Här kan man skriva, spela konsol- eller brädspel, rita, röra på sig, spela, sjunga, åka på utflykter eller till exempel producera digitalt innehåll. Man kan organisera och delta i evenemang och fester. På kulturverkstaden kan man påverka innehållet i verksamheten och utbilda sig till kamrathandledare, om man önskar så. Kulttuuripaja K-35 är en diskrimineringsfri zon, en trygg gemenskap där alla är välkomna.

Lilinkoti-stiftelses treåriga projekt finansieras av STEA. K-35 är en del av nätverket för kulturverkstäderna och är den första verkstaden som är riktat endast till personer över 35 år. Projektets huvudmål är att öka sociala relationer, lära sig ny information och nya färdigheter, stärka digitalt deltagande och kamratstöd.

Hur kan man komma med i verksamheten?

På måndag och tisdag förmiddag har verkstaden öppet kafé, dit man kan komma utan föranmälan. Om de tiderna inte är möjliga för dig, kan du kontakta de anställda och ordna ett separat besök. Du kan se vårt program på vår hemsida, Facebook- och Instagramkonton och du kan även gå med i vår e-postlista, då du får aktuell information direkt till ditt mejl. Du kan också följa våra aktiviteter på vårt Tik Tok-konto.

Aktivitetet på kulturverkstaden är grundat på guidad funktionellt kamratstöd, där fokus ligger på kamratstöd, att arbeta och lära sig tillsammans och att få nya erfarenheter. Aktiviteten styrs och utvecklas av kamrathandledare. Kulturverkstadens aktiviteter och grupper utgår från deltagarnas och kamrathandledares önskemål och intressen. Medarbetarna stödjer verkstadens aktivitet och organiserar utbildning, mentorskap och rekreation för kamrathandledare.

K-35 logo-pyöreä

Kulttuuripaja K-35

Uusia yhteyksiä ja toimintaa, kohtaamisia, kulttuuria ja vertaisuutta

Laura Klein
050 338 7229

Emilia Salmenranta
050 556 6940

k35@lilinkoti.fi

Kauppakeskus Itis

Itäkatu 1-7
00930 Helsinki